Southwell Road residents garden

The garden had originally been a derelict tarmac strip behind a block of flats.

existing-x

Residents now have a place to enjoy the sunshine, grow their own food and socialize with their neighbors.  The zigurat form stems from the resident’s request to not have people looking directly through their windows. The design was carried out in line with tight budget constraints.  The garden has increased the sense of community in the block with many residents meeting their neighbors for the first time.Southwell Patch.dgn

The original plan for the garden.

panorama

Panorama of the garden following initial planting

high-level-02x

View of the finished garden from above

13422391_1710708215849006_3150383220160034163_o-x

View through to the garden from the food growing area

IMG_2042

Central decking area with decking we recycled from a local restaurant.

IMG_2056

Recycled wooden pallets make up the vertical succulent garden.

IMG_2048

The bee hotel in memory of our good friend Maureen Brown who sadly passed away earlier this year.

IMG_0157IMG_0131IMG_0139IMG_0140IMG_0149IMG_0150

Some shots from the opening day in 2015

The garden was awarded runner up in Lambeth Council’s Community Garden awards.

The garden is mentioned on the BBC News, Science and Environment web site.  See the article here